ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ | ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ | ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΦΟΡΜΗ [αφίσα για τους δρόμους της πόλης]

 



Γιατί ο κόσμος που θα πληρώσει αυτόν τον πόλεμο με τη ζωή του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, θα είναι από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα και των δύο πλευρών των συνόρων. Γιατί όπως κάθε πόλεμος τις συνέπειες του τις πληρώνει η μεγαλύτερη κοινωνική πλειοψηφία με αναστολή κάθε κοινωνικού δικαιώματος, στην υγεία, στην πρόνοια και στις στεγαστικές συνθήκες, εκτός αν είναι παιδιά αφεντικών που έχουν εξασφαλισμένη την έξοδο τους από την χώρα.

Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι θα βρεθούν πρόσφυγες και προσφύγισσες από τη μία μέρα στην άλλη. Όπως ακριβώς ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει, ήδη, οκτώ εκατομμύρια νέους πρόσφυγες.

Γιατί ο πολεμικός ανταγωνισμός των δύο κρατών είναι άδικος και από τις δύο πλευρές. Τόσο οι απειλές για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια των ελλήνων πολιτικών, όσο και η απειλή για την ενσωμάτωση της Β.Κύπρου στην Τουρκία, είναι εξίσου επιθετικά και πολεμικά μέτρα.

Γιατί ο πολεμικός ανταγωνισμός συμφέρει και τα δύο κράτη, και το τουρκικό και ελληνικό κεφάλαιο. Τα κράτη επιβάλλουν όλο και μεγαλύτερη σιωπή νεκροταφείου πάνω στις κοινωνίες. Το κεφάλαιο ελλάδας και τουρκίας κερδοσκοπεί ακριβώς πάνω στα ερείπια και τα θύματα, με αφορμή κάποια κοιτάσματα αερίου, πετρελαίου και ΑΟΖ.

Γιατί ΝΑΤΟ και ΕΕ υποδαυλίζουν και ευνοούν ακριβώς τέτοιες συγκρούσεις. Είναι σύμμαχοι των δύο κρατών και των αφεντικών τους και όχι των καταπιεσμένων και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Γιατί όποια και από τις δύο πολεμικές μηχανές κάνει το πρώτο ολέθριο πολεμικό βήμα, αυτόν τον πόλεμο τον έχουν χτίσει βήμα-βήμα και οι δύο μαζί: Με τον εξοπλιστικό τους ανταγωνισμό, με τις εθνικιστικές τους κραυγές, με τις από κοινού δολοφονίες των μεταναστ(ρι)ών στα σύνορα. Όποιος και να τον ξεκινήσει, αυτός ο πόλεμος θα είναι εναντίον των καταπιεσμένων, όποια γλώσσα κι αν μιλούν, όποια θρησκεία κι αν έχουν. Εναντίον μας.

Ούτε σταγόνα αίμα για τα συμφέροντα τους. 
Κοινός αγώνας του προλεταριάτου κι απ' τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

διεθνιστική κίνηση antiwar


Σχόλια