Για το δημοσίευμα του defence-point

Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο...


Σε χθεσινό του δημοσίευμα το defence-point.gr, ένα από τα γνωστότερα site καραβανάδων και "φωνή" του Υπουργείου Άμυνας, δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο άρθρο γραμμής που στοχοποιείται ο σύλλογος Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων του Α.Π.Θ. επειδή τόλμησε να τα βάλει με την πολεμική έρευνα στα πανεπιστήμια και, ειδικά, με την μελέτη κατασκευής drone για την ελληνικό στρατό που διενεργείται υπό την επίβλεψη του Κοσμήτορα του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Τα φερέφωνα του Υπουργείου αφού επαναλαμβάνουν στερεοτυπικά ακροδεξιό λόγο για τους φοιτητικούς συλλόγους όπως: "τα κ@λόπαιδα των οργανωμένων -μα τραγικών αισθητικά- μειοψηφιών" μιλούν για “bullying” και "απειλές" που δέχονται οι καθηγητές της εν λόγω έρευνας ενώ δεν διστάζουν να καλούν την κυβέρνηση και την αστυνομία να παρεμποδίσει τις αγωνιστικές δράσεις των φοιτητών/τριών βάζοντας θέμα προστασίας της πατρίδας (τους): "Το θέμα αφορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη (...) την κινητοποίηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ΠΡΟ.ΠΟ) (...) να προστατευθεί η ίδια η πατρίδα".

...αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό

Αυτοί, λοιπόν, που έχουν κάνει την πανεπιστημιακή έρευνα τσιφλίκι της κάθε εταιρείας και εδώ και πολλά χρόνια της πολεμικής βιομηχανίας για να κερδοσκοπήσουν ατομικά πάνω στον πόνο και τον θάνατο, κατηγορούν τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, ίσως από τους ελάχιστους κοινωνικούς χώρους που τηρούνται τα στοιχειώδη των δημοκρατικών και ανοικτών διαδικασιών, για μειοψηφίες που κάνουν bullying. Μιλάνε για απειλές όταν όλες και όλοι μας γνωρίζουμε πως η χρήση που προορίζεται το ελληνικό drone δεν είναι άλλη παρα ο εντοπισμός προσφύγων και μεταναστριών με στόχο την προσφιλή τακτική στο ελληνικό λιμενικό των push-backs που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες δολοφονίες στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ακόμη πιο ξεκάθαρα το ελληνικής κατασκευής drone θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την μεταφορά και εκτόξευση βλημάτων. Δεν τα λέμε εμείς, τα ομολογούν μόνοι τους, όπως πχ πρίν από λίγες μέρες στην εκπομπή του Καμπουράκη, όπου το εν λόγω drone παρουσιάζεται εμπνευσμένο από το stealth μαχητικό F-35B

Αυτοί, λοιπόν, οι πολεμοκάπηλοι, οι ρατσιστές και οι δολοφόνοι, σηκώνουν το δάχτυλο απέναντι στους φοιτητικούς αγώνες. Η πατρίδα τους απαιτεί την δική μας πειθάρχηση απέναντι στην διαρκή υποβάθμιση της ζωής μας, τη σιωπή μας απέναντι στις δολοφονίες προσφύγων, την υποταγή μας απέναντι στη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον διεθνή πολεμικό καταμερισμό. Να μην τους κάνουμε τη χάρη. Αν κάτι απειλούν οι φοιτητικοί αγώνες με την αυριανή τους κινητοποίηση στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης δεν είναι παρα το επιχειρηματικό και κερδοφόρο σύμπλεγμα πανεπιστημίου-πολεμικής βιομηχανίας. Αυτό το σύμπλεγμα υποστηρίζουν τα πληρωμένα δημοσιεύματα όπως αυτό στο defence-point.gr και ενάντια σε αυτό το σύμπλεγμα αξίζει να συστρατευτούμε αγωνιστικά γιατί αυτό το σύμπλεγμα αξίζει να σπάσει.

Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς αγώνες.  

Διεθνιστική Κίνηση Antiwar

Σχόλια