Τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ [κάλεσμα στην απεργία 6 Απρίλη]




Τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ


 Το τελευταίο τρίμηνο του 2021, η πετρελαϊκή BP ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ, με 4.1 δις $, στο σύνολο των 12.1 δις $ του 2021. Παράλληλα, εκείνη την περίοδο ξεκίνησε η καπιταλιστική επίθεση στα εισοδήματα μας με ραγδαίες αυξήσεις τιμών, με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να φτάνει το 7.9% στις ΗΠΑ και 5.6% στην ΕΕ. Είναι ξεκάθαρο ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια και στα καύσιμα δεν είναι “τιμωρία από τον Θεό”, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι, αλλά η ακόρεστη όρεξη των αστών για όλο και περισσότερα κέρδη. Και αυτά τα κέρδη περνάνε μέσα από τα σώματά μας. Όσα είδαμε το βιωτικό μας επίπεδό να πέφτει το τελευταίο τρίμηνο, να μην την παλεύουμε οικονομικά, πρέπει να αποκτήσουμε καλό σημάδι για να χτυπήσουμε τον κόσμο που μας καταπιέζει, τον κόσμο των καπιταλιστών.

 

Εργατικά ατυχήματα και σφαίρες στο ψαχνό.

 

Από τον Μάρτιο του 2021 εώς τον Μάρτιο του 2022 έχουν σημειωθεί 47 εργοδοτικές δολοφονίες, κωδικοποιημένες ως “εργατικά ατυχήματα”. Τα κάτεργα των αφεντικών, η δουλειά «ήλιο με ήλιο», τα μηδαμινά μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που γίνονται οι τάφοι των προλεταρίων. Και αυτό όταν δεν είσαι μετανάστρια, κρατημένη σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης του ελληνικού κράτους με πάντα την απειλή της απέλασης (ακόμα και αν έχεις όλα τα χαρτιά σου), ή Ρομά που είχες την ατυχία να σε κυνηγάνε οι μπάτσοι για ένα σαράβαλο αμάξι. Οι καταπιεσμένοι σε αυτό τον κόσμο δεν μπορούν να βρουν δηκεοσίνη. Η πραγματική υποτίμηση των ζωών μας, από περισσευούμενες σε αναλώσιμες σε δολοφονημένες, είναι η νέα σύγχρονη κανονικότητα του ελληνικού κράτους. Οι συνθήκες για λιγότερη δουλεία, καλύτερους μισθούς και πραγματική προστασία των ζωών μας είναι πιο ώριμες από ποτέ. Γι’ αυτό πρέπει να φτιάξουμε κοινότητες αγώνα, πολυεθνικές, ταξικές και επαναστατικές, που να συμπεριλαμβάνουν όλα τα καταπιεσμένα υποκείμενα,.

 

Η Ελλάδα πολεμάει.

 

Το ελληνικό κράτος έχει, πρώτα και κύρια, σκοπό να κυριεύσει και να καταπιέσει τον εσωτερικό εχθρό. Ωστόσο, τα συμφέροντά του εκτείνονται και έξω από τα σύνορα, γι’ αυτό τρέχει να βγει κερδισμένο σε κάθε αναμπουμπούλα. Η Ελλάδα πολεμάει στην ανατολική Μεσόγειο, τόσο εναντίων της Τουρκίας και της Λιβύης όσο εναντίων των μεταναστ(ρι)ών. Πολεμάει στην Υεμένη, στέλνοντας πολεμικό εξοπλισμό στη Σαουδική Αραβία για να συνεχιστεί η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση του 21ου αιώνα, πολεμούσε και στη Σομαλία ενάντια στους πειρατές, προκειμένου να διασφαλίσει ασφαλές και εύκολο πέρασμα από τη διώρυγα του Σουέζ. Πολεμάει στο Μάλι και στη ζώνη του Σαχέλ, στη νέα διαμάχη για την Αφρική, αυτή τη φορά με την Ευρώπη και την Αμερική εναντίων της Κίνας. Ενώ, όπως βλέπουμε σε όλα τα ενημερωτικά μέσα εδώ και πάνω από έναν μήνα, πολεμάει στην Ουκρανία. Στέλνει πολεμικό εξοπλισμό, τρέχοντας πιο γρήγορα από το ΝΑΤΟ, κάνει δηλώσεις υπέρ του Ζελένσκι και ξεπλένει τα φασιστικά τάγματα της Ουκρανίας. Το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει μόνο να κερδίσει από αυτόν τον πόλεμο, γιατί θα σιγουρέψει την κυριαρχία του στη Μαύρη Θάλασσα και στα στενά του Βοσπόρου. Το κατασκευαστικό κεφάλαιο θα συνεχίσει την ιστορία του (όπως στη Γιουγκοσλαβία) και θα κερδίσει ξαναχτίζοντας τις κατεστραμμένες περιοχές, υπόσχεται νοσοκομεία στην Ουκρανία (την ίδια στιγμή που μετράμε 27.160 νεκρούς της τάξης μας από τον κορονοϊό, και κλείνει νοσοκομεία). Ταυτόχρονα, ποντάρει στον ξεριζωμό και στην προσφυγιά για να βρει νέο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, μέσω των μεταναστ(ρι)ών από την Ουκρανία, ενώ το ελληνικό κεφάλαιο γκρινιάζει για το λεγόμενο brain drain.

 

6 Απρίλη αντιπολεμική απεργία.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε το προλεταριάτο της ελλάδας, ανεξαρτήτου εθνικότητας και φύλου, να αρνηθεί αυτή την καθημερινότητα. Μαζί θα γκρεμίσουμε τον κόσμο των αστών, θα ακυρώσουμε τα σχέδια της Ελλάδας, θα φτιάξουμε νέες μορφές συλλογικής ζωής. Οι εξεγέρσεις του μέλλοντος θα φέρουν στο προσκήνιο τη ζωή που μας αξίζει.

 

Αντιπολεμική απεργία – πολιτική ανυπακοή.

Να μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου – Να μπλοκάρουμε τη μηχανή της παραγωγής

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 10.00 ΚΑΜΑΡΑ

 

Antiwar

Διεθνιστική Κίνηση.

Σχόλια