Στον δρόμο. [ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στις/στους συλληφθείσες/ντες της 15/1/22]


Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη πανελλαδική διαδήλωση για την υπεράσπιση των καταλήψεων και των χώρων του κινήματος. Σε αυτήν την κινητοποίηση συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι που ζωντάνεψαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ένα κέντρο που εδώ και μέρες το δόγμα της άμυνας/ασφάλειας της ελληνικής αστυνομίας είχε μετατρέψει σε σ' ένα θωρακισμένο κουφάρι. Η μεταφορά χιλιάδων αστυνομικών να καλύπτουν κάθε πιθανή και απίθανη γωνία της πόλης από τον "εσωτερικό εχθρό" δεν είναι μια εικόνα πρωτόγνωρη. Είναι μια εικόνα που συναντάμε κάθε φορά που η κυριαρχία θέλει να δώσει το δικό της μήνυμα απέναντι στους ανυπάκουους και άτακτους πληθυσμούς αυτής της πόλης. Είναι μια εικόνα που αντανακλά τον δικό τους φόβο.

Η κατεδάφιση του Στεκιού στο Βιολογικό, η τραμπούκικη διάλυση και της νέας κατάληψης που άνθισε αμέσως μετά είναι ένα ακόμη επεισόδιο της απέλπιδας προσπάθειας του Κράτους να απαντήσει στις ρωγμές που ανθίστανται, ακόμη και μέσα σε συνθήκες "έκτακτης ανάγκης" που το ίδιο διαμορφώνει και προωθεί. Εκεί όπου μέρες μμε, πρυτάνεις και ασφαλίτες προσπαθούσαν να δώσουν στην πόλη μια εικόνα γύψου, όπου δεκάδες διμοιρίες, ελικόπτερα και αύρες είχαν καταλάβει τους δρόμους, εκεί ακριβώς έσπασε η τρομοκρατία τους με τους χιλιάδες διαδηλωτές/τριες που υπερασπίζουν με την πράξη τους τις καταλήψεις αλλά και τον ίδιο τον αγώνα.

Οι βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις δεκάδων συντρόφων και συντροφισσών, οι στημένες κατηγορίες, η παραμονή τους ακόμη και σήμερα στα μπουντρούμια της ΓΑΔΘ με την ελάχιστη ενημέρωση προς τους τους οικείους και τους φίλους τους, δεν είναι παρα άλλη μια εκδικητική, τρομοκρατική και σπασμωδική πράξη του Νόμου και της Τάξης.


Αλληλεγγύη στις/στους συλληφθείσες/ντες. 

Στον δρόμο θα κριθεί το δίκιο.


διεθνιστική κίνηση antiwar

Σχόλια