Στήριξη της πορείας αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα



Το ελληνικό κράτος με απόλυτη συνειδητότητα ηγείται του ανταγωνισμού ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης για την εφαρμογή του δόγματος νόμος και τάξη και της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας. Το πέπλο της αστικής δημοκρατίας έχει πλέον πέσει και το πιο σκληρό, ταξικό και εκδικητικό πρόσωπό της είναι εδώ για να μας θυμίσει ότι στον πόλεμο αυτό η άρχουσα τάξη νικάει. Το ελληνικό κράτος έχει επιλέξει να εκτελέσει έναν φυλακισμένο, να σκοτώσει έναν πολιτικό κρατούμενο στα πλαίσια της θωράκισης της εθνικής ασφάλειας. Στα ίδια πλαίσια που έναν χρόνο τώρα έχει επιβάλλει καθεστώς lockdown και που εδώ και δεκαετίες εφαρμόζει αντιμεταναστευτική πολιτική.

Στο πρόσωπο του απεργού πείνας και δίψας ΔΚ η κυβέρνηση και τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού αποφάσισαν παραβιάζοντας τους ίδιους τους νόμους να εφαρμόσουν τη στυγνή θανατοπολιτική τους. Το αίτημα του κρατούμενου να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού (συγκεκριμένα στην αντιτρομοκρατική πτέρυγα του υπογείου των γυναικείων φυλακών όπου εξέτιε την ποινή του με άλλους καταδικασμένους για παρόμοιες πράξεις) έχει σαφές έρεισμα στον νόμο 4760/2020. Η μη εφαρμογή του –φωτογραφικού μάλιστα- νόμου αφορά αποκλειστικά το καθεστώς εξαίρεσης που το κράτος διαχρονικά εφαρμόζει σε κάθε πτυχή της ύπαρξης του: απέναντι σε μετανάστριες, σε queer υποκείμενα, σε ψυχοδιαφορετικά άτομα, σε πολιτικούς κρατούμενους. 

Στο ελληνικό κράτος αναβιώνει η θανατική ποινή. Μόνο έτσι εξηγείται η επίμονη άρνηση της εκπλήρωσης των αιτημάτων του, η «αδιαφορία» απέναντι στην απεργία δίψας και πείνας του ΔΚ, ο οποίος ζητά το αυτονόητο - την εφαρμογή του νόμου. Η έκταση της αναλγησίας του κράτους φυσικά ξεπερνά την όποια ποινή μπορεί να του αποδόθηκε λόγω της δράσης του. Αφορά και την επιλογή του να μην υπογράψει δηλώσεις μετάνοιας, να υπερασπιστεί πολιτικά την δράση του αυτή, να μη συνάψει συνθήκη ειρήνης με τους εχθρούς του. Πάλεψε με απεργίες πείνας για να εφαρμοστεί κάθε νόμιμο δικαίωμα του, για να πάρει τις άδειες του, να μεταχθεί στον Κορυδαλλό. Δικαιώματα που του στέρησαν τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Η Ελλάδα αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα της Ευρώπης που σκοτώνει κρατούμενο απεργό πείνας μετά από 40 χρόνια. Η ίδια Ελλάδα που χρησιμοποιεί προπαγανδιστικά τις αντίστοιχες δολοφονίες των μελών του Grup Yorum από το τούρκικο κράτος για να διεκδικήσει εκτόπισμα στον γεωπολιτικό ανταγωνισμό, γίνεται η ηγέτιδα μιας νέας εποχής διαχείρισης κρατουμένων, ακόμα πιο σκοτεινή. Το κράτος πρόνοιας είναι για ακόμα μία φορά παρόν, χρησιμοποιώντας την όποια προνοιακή παροχή ως ποινή. Χρησιμοποιώντας ακόμα και τα social media ως όπλο για να καταστείλει -και επικοινωνιακά- τις φωνές αλληλεγγύης. 

Ο κοινωνικός πόλεμος συνεχίζεται και η  χωρίς προσχήματα στυγερή και εν ψυχρώ επιδιωκόμενη δολοφονία του ΔΚ αποτελεί δήλωση της κυβέρνησης και της δημοκρατίας προς όλη την κοινωνία. Δεν υπάρχουν πια κανόνες! 
Σε μας το λένε! Σε όλους/ες μας!

Αλληλεγγύη στις/στους πολιτικές/ους κρατούμενες/ους
Νίκη στους αγώνες των φυλακισμένων
Μέχρι το γκρέμισμα κάθε κελιού

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση 

Σχόλια