Αλληλεγγύη και δύναμη στον συλληφθέντα της συγκέντρωσης ενάντια στη λογοκρισία της τέχνης.

Η χθεσινή απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στη λογοκρισία , παράλληλα με την πορεία για το νομοσχέδιο Κεραμέως, είχε σαν αποτέλεσμα το κέντρο να είναι πλημμυρισμένο με κόσμο σε κάθε του γωνιά. Πλήθος κόσμου έσπασαν τις χουντικές απαγορεύσεις και ξεχύθηκαν στους δρόμους κάνοντας ξεκάθαρο πως τα σχέδια του κράτους τόσο για το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο , όσο και για το νομοσχέδιο λογοκρισίας της τέχνης θα βρουν την συσσωρευμένη κοινωνική οργή απέναντι τους.

Οι διαθέσεις των μπάτσων δε φάνηκαν μόνο σήμερα, αλλά από τις προηγούμενες μέρες με συλλήψεις, κυνηγητά και ξύλο μέχρι και σε περαστικούς, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Μετά τη λήξη της πορείας για το νομοσχέδιο Κεραμέως, μέρος του κόσμου στήριξε τη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα αυτή να ξεπεράσει τα 1.500 άτομα.
Γύρω στις 19:30 ο κόσμος επιχείρησε να κατέβει στο δρόμο για να γίνει πορεία προς το άγαλμα Βενιζέλου. Μέρος του συγκεντρωμένου πλήθους βγήκε στο δρόμο και τοποθετήθηκαν κάδοι ως ένας τρόπος αυτοπροστασίας στις δολοφονίκες διαθέσεις που δείχνουν καθημερινά οι ένστολοι φασίστες ειδικά τις τελευταίες μέρες στις πανεκπαιδευτικες πορείες και συγκεντρώσεις. Οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Το κυνηγητό συνεχίστηκε στα στενά της Αριστοτέλους όπου τα ένστολα καθάρματα της ομάδας ΔΡΑΣΗ έκαναν αυτό που γνωρίζουν καλά , πέφτοντας με τις μηχανές πάνω στο πλήθος και χτυπόντας όποιον/α έβρισκαν μπροστά τους. Οι μπάτσοι προχώρησαν σε 25 περίπου προσαγωγές ενώ μία από αυτές μετατράπηκε σε σύλληψη.
Αλληλεγγύη και δύναμη στον συλληφθέντα της συγκέντρωσης ενάντια στη λογοκρισία της τέχνης.
ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΕΙ
ΜΠΑΤΣΟΙ , ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
Sedatephobia Rap Collective



Σχόλια