Η συνέχεια εσωτερικού και εξωτερικού πολέμου από το στόμα ενός κυβερνητικού αξιωματούχου

 Ο ΠΘ σήμερα επέλεξε τη Λέσβο για να ευχηθεί «υγεία και ασφάλεια». Ένα νησί που βρίσκεται στα σύνορα της επικράτειας αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και καρδιά της «εθνικής ενότητας». Ένα νησί που επιλέχθηκε γιατί στα μάτια των κρατικών υπαλλήλων συμπυκνώνει όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις του ελληνικού κράτους: διαχείριση των «μεταναστευτικών ροών» που διασχίζουν τα εθνικά σύνορα, διακρατική αντιπαράθεση και ένοπλη διαπραγμάτευση με την Τουρκία, εγκλεισμός των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Λέσβος άλλωστε, κατά κάποιο τρόπο συμπυκνώνει μερικά από τα βασικά επεισόδια του πολέμου το 2020: Το Μάρτη ένα (παρα)στρατιωτικό σύμπλεγμα με πολεμικούς όρους προσπαθούσε να εξοντώσει την «υβριδική απειλή» των μεταναστ(ρι)ών πράγμα που οδήγησε σε ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥΣ νεκρούς από ελληνικά πυρά,  το θερμό καλοκαίρι της ελληνοτουρκικής έντασης όλα τα νησιά του Αιγαίου και όλες οι περιοχές των συνόρων ήταν σε πολεμική επιφυλακή, το Σεπτέμβρη της εξέγερσης των μετανστ(ρι)ών στη Μόρια το ελληνικό κράτος με θεσμικές και κατασταλτικές μεθόδους οδήγησε τους/ις μετανάστ(ρι)ες σε νέο, πιο συστηματικό εγκλεισμό σε κλειστό πλέον camp στις πιο άθλιες συνθήκες στο Καρά Τεπέ.

Και αυτό ήρθε να γιορτάσει ο ΠΘ στη Λέσβο. Αυτές είναι οι μακάβριες ευχές του. Ούτως ή άλλως, αυτό είναι το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί ο καπιταλισμός σήμερα: στρατιωτικοποιημένη ασφάλεια σε περιφέρεια και μητροπόλεις σε ένα όλο και μικρότερο κομμάτι «εθνικού κορμού».Και αυτό του επιτρέπει να δίνει συγχαρητήρια στις Ένοπλες Δυνάμεις, τη μια στιγμή για το «προσφυγικό» και την άλλη για τα «ελληνοτουρκικά»: Δεν είναι μια πολεμική μεταφορά, αλλά μια πολεμική κυριολεξία. Είναι η κυριολεξία του κοινωνικού πολέμου ενάντια σε αποκλεισμένους/ες, εργαζόμενες, μετανάστ(ρι)ες, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες.

 Γιορτάζουν την εύθραυστη τάξη τους πάνω στα σώματα μας. Όμως να τους υπενθυμίσουμε ότι η τάξη τους «είναι χτισμένη πάνω στην άμμο».


Πηγή: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.stonisi.gr%2Fpost%2F13976%2Fena-megalo-eyxaristw-stoys-andres-kai-gynaikes-limenikoy-kai-astynomias-pics%3Ffbclid%3DIwAR3hFZ_eQtFAPk7FopHu0dNKuSiFMM5Qtol93gcRmcVsSDmgnWdzA-Mz4_8&h=AT2SauYVQumRPrHRWE_FMHX1mTx49D-BvIFyGc3YEnzfkRvdh4rcjp4tSHHY6j8YlNO9F4p3nf-h2erHoeF7QK_8DeaWycansG84JrH_pnw53204SL6Pf3S0c0CK3kbRzPqC&__tn__=-UK-R&c[0]=AT2M6To3KxCevQKnDFSK4eOSteZIb-IeDnh5VxP1j55Sy7O1kdrQTAItRZPlNJsigYVoYWEc79sOQ--XK7hb6lmH362Cjd1HIIvnkNSMdEfKMs87_Cu3KkCmzjs1TjfgagBBoqK8F1evaglsssR1jfjM4NQd7NiUradr9cwcSEUCVsh85b_H-viWHrGQiDJQjLsRSQqK11Snwg


Σχόλια